Szolnoki Főiskola női röplabda csapat honlap

"A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít. " ( Ernest Hemingway)

 

NB II női röplabda bajnoki döntő II. forduló:

 

Jászberény, 2010. május 25.

 

Jászberényi RK -  Szolnoki FRK-SI  1-3 (-19, 21, -25, -19)

 

           

            Felszabadult hangulatban melegített és kezdte a mérkőzést a már bajnok Szolnok. Tette ezt a láthatóan otthonában nagy lelkesedéssel játszó Jászberény ellen. Mindkét csapat inkább a támadások felépítésére és sikeres befejezésére fektette a hangsúlyt, így látványos labdameneteket láthatott a kis számú nézőközönség. Fej-fej mellett haladt a két csapat az első játszma feléig (15-15), ekkor a Szolnok a négy tapasztaltabb játékosa jó teljesítményével meglépett ellenfelétől (16-22) és a maga javára fordította a játszmát. 0-1

 

            A további három játszmában is folytatódott a fej-fej melletti küzdelem. A második játszma végén dominált a Jászberény lelkesedése, amivel kiegyenlítette a szett arányt. 1-1 A továbbiakban a Szolnokiak, többször eredményesen sáncolva a Jászberény centertámadásait, érvényesítették nagyobb tapasztalatukat és míg a harmadik szettben szoros végjátékkal (1-2), a negyedik játszmában 10-10-es állás után már könnyebben gyűrték maguk alá jól küzdő ellenfelüket. 1-3

           

Jászberény: Ménkü, Lékó, Farkas, Kun, Gregor, Harangozó

            Cserék: Császár, Birgés (liberók), Szívós, Kovács, Tóth, Aszódi

 

Szolnok: Illésné, Bohner, Karakas, Kómár, Rigó, Horváth

            Cserék: Pammer (liberó), Szigediné, Gulyás, Czanek, Berki

 

Jók: Lékó, Gregor ill. Illésné, Bohner, Karakas, Horváth

 

A Szolnok ezzel veretlenül nyerte meg az NB II bajnoki döntőjét és készülhet az eggyel magasabb osztályban való megmérettetésre.

 

0-2-ről felállva lett az NB II női bajnoka a SZOLNOK

 

NB II női röplabda bajnoki döntő II. forduló:

 

Dömsöd, városi sportcsarnok, 2010. május 22.

 

Szolnoki FRK-SI– ARC RSE Ajka 3-2 (-18, -20, 14, 19, 12)

 

            A mérkőzésen eldőlhetett a bajnoki cím, a hátralévő mérkőzésektől függetlenül szolnoki győzelem esetén.

 

            Szolnok: Illésné, Bohner, Karakas, Kómár, Rigó, Horváth

            Cserék: Pammer (liberó), Szigediné, Gulyás, Czanek, Berki

 

            Ajka: Náray, Wlassits, Kelemen, Nimsz, Szokol-Humay, Poór

            Cserék: Simon (liberó), Fonyó

 

            Béklyót kötött a bajnoki cím elnyerésének lehetősége a szolnoki kezekre és lábakra. A mérkőzés kezdetétől két szett megnyeréséig az ajkai csapat a játék minden elemében hozta tudást. Lelkes játékkal, erős nyitásokkal, megfelelő nyitásfogadással, sáncmunkával és támadás felépítéssel rendre felülmúlta ellenfelét. A szolnokiak küszködtek a pszichés teherrel és egy megnyert pontra két elvesztett volt a válasz. (0-2)

 

            És hogy miért lett mégis méltán az NB II női bajnoka a Szolnok: mert az idény folyamán sokadszor tudott felállni a padlóról és megfordítani 1-2, 0-2-es játszmaarányokat. Hűen önmagához ezen a mérkőzésen is ez következett. Az egész csapat, jobban összpontosítva, „egybegyúrva”, kiemelkedő teljesítmény nélkül szép fokozatosan átvette az irányítást, őrölte fel ellenfele stabil játékát és egyenlítette ki a mérkőzés állását. (2-2)

 

            A döntő játszmára mégis egyforma eséllyel álltak fel a csapatok. Az Ajka próbálta visszahozni a mérkőzés elején látott stabil játékát, a Szolnok viszont a mostanra elért lendületében bízott. A lendület volt eredményesebb és az időkérésekkel tarkított döntő játszmát végül a Szolnok nyerte meg és ezzel megszerezte a bajnoki címet.

 

            A Jászberény időpont változtatási kérelmei miatt nem fejeződött be az eredeti kiírás szerint a bajnokság, így egy közös eredményhirdetés lehetőségével lettünk szegényebbek.  

 

Húsz rajzszeg és egy szemeteszsák segített a döntő lebonyolításában

 

NB II női röplabda bajnoki döntő I. forduló:

Dömsöd, városi sportcsarnok, 2010. május 15. 

 

Szolnoki FRK-SI–Jászberényi RK 3-0 (20, 22, 11)

 

A Szolnoki RKSI az alábbi összeállításban kezdett:

Illésné Bordás Mónika, Karakas Margit, Kómár Klaudia, Bohner Lívia, Rigó Edit, Horváth Alexandra

     Cserék: Czanek Gyöngyvér, Gulyás Vivien, Pammer Noémi (libero),

      Három, mindenre elszánt csapat kezdte a bajnoki címért a harcot a dömsödi városi sportcsarnokban. Habár az első mérkőzés eredménye nem ezt támasztja alá, de a fiatal jászberényi csapat szívósan tartotta magát az első két játszmában, többször is vezettek a mérkőzés ezen időszakában főleg a remek súlypontemelkedéssel rendelkező centerük ponterős játékával. A Szolnok azonban lassan felőrölte ellenfelét Illésné feladó szerepkörben szerzett „ravasz” pontjaival, Horváth Alexandra, Bohner Lívia és Kómár Klaudia kemény leütéseivel és a fiatal Rigó Edit jó időben szerzett pontjaival. A harmadik játszmában már a Szolnok dominált, tette ezt a cseresorból beálló Gulyás Vivien és Czanek Gyöngyvér és a végig jól liberózó Pammer Noémi csapatba illő teljesítményével.

 

Jászberényi RK–ARC RSE Ajka 2-3 (-21, 22, 24, -22, -11)

 

            A második mérkőzés szinte két egyenlő erő küzdelmét hozta. A játék végig hullámzott és a fiatalos lendülettel támadó Jászberény ellenszerét megtalálva, a három tapasztalt játékosával (Nimsz Katalin, Wlasits Brigitta és Náray Andrea) többször is eredményes sáncmunkát felvonultató Ajka 1-2-es játszmaarányból fordítva nyerte meg a mérkőzést a döntő ötödik szettben. A mintegy 60 fős nézőközönséget több hosszú labdamenettel és az öt játszmával jól szórakoztatta a két csapat.

 

            A harmadik mérkőzés előtt az időjárás tréfálta meg a rendezvényt. A már többször beázó mennyezetről a pálya sarkára csepegett az esővíz és a bírók, helyesen nem engedték elkezdeni a játékot. Végül is a csarnok gondnokának ötlete alapján került fel az álmennyezetre egy szemeteszsák, mintegy húsz rajzszöggel felerősítve.

 

ARC RSE Ajka–Szolnoki FRK-SI 2-3 (25, 23, -13, -11, -11)

 

A Szolnoki RKSI az első mérkőzés szerinti összeállításban kezdett:

      Ez a közjáték, több pihenőidőt adva az Ajkaiaknak, láthatóan a szolnoki csapatot zavarta meg jobban, mert a két első mérkőzésén győztes csapat párharcát láthatóan az öltözőben kezdte az utóbbi. Az Ajkaiak lelkes, szívós mezőnymunkával, az első mérkőzésükhöz képest javuló feladó teljesítménnyel fej-fej mellett haladva, de valami kis plusszal megnyerték az első két játszmát. Az egész mérkőzésen remek teljesítményt nyújtott Simon Szandra a libero szerepkörben. Az eredmény alakulása: I. játszma 9-6, 13-12, 18-14, 22-23; II. játszma: 5-5, 11-11, 18-13, 20-20

 

            Az első két játszma átlagos teljesítménye és a 0-2 után nagyot javult a Szolnokiak csapatjátéka. Érezhető volt, hogy minden csapattag, liberó és cserejátékos többet akar kihozni magából. Ennek eredményeképpen, és az idény eddigi legjobb játékát bemutató Karakas Margit remek sánc- és támadómunkájának köszönhetően a következő három játszmában meggyőző játékkal fordította meg az eredményt a Szolnok. Az eredmény alakulása: III. játszma 6-10, 10-18, 12-20; IV. játszma 1-4, 6-6, 7-12, 11-13;  V. játszma 4-4, 6-10, 8-13

A döntő második fordulójának időpontjáról még folynak a tárgyalások, mivel az eredeti időpont módosításáról sem a Szolnokkal, sem az Ajkával nem egyeztetett a Jászberény és a szövetség.

 

Szegedi sikerrel zárt a csoportelső Szolnok (a MRSZ honlapján)

 

A női röplabda NBII középcsoport ötödik kör utolsó fordulójára került sor a hétvégén:

 

2010.05.09.15.00

HPQ-MMG Goup Szeged - Szolnoki Főiskola RKSI 1-3 (-17, 16, -19, -25)

 

Szeged, vezette: Szekér L,  Vígh A

 

Szolnok: Illésné, Kómár K, Gulyás V, Bohner L, Rigó E, Horváth A.

csere: Pammer N(libero), Czanek Gy

 

Nem tudott a csapattal utazni Bodonyi Ákos a Szolnokiak edzője, mivel utánpótlás versenyen vett részt mini tanítványaival Pakson. Ezért a csapatot Péter Ferenc és Illés Zsolt menedzselte. Továbbá nem tudott a csapattal tartani az egyik centerünk Karakas Margit sem, betegség miatt. Ezért egy kissé változtatni kellett a csapat szerkezetén: Kómár Klaudia játszott centerposzton, az Ő helyén a tizenöt és fél éves Gulyás Vivien négyes ütő helyen. Mindez kevéssé látszott a szolnoki csapat játékán, hisz a második játszma kivételével magabiztosan, és meggyőzően hozták a lányok a mérkőzést.

A szolnoki csapat a középcsoport első helyén végzett, s így résztvevője a jövő szombaton kezdődő bajnoki döntőnek! A döntő megrendezésére Dömsödön kerül sor két fordulóval.

Ellenfeleink közül a Jászberény csapata ismert, ők a keleti csoport bajnokai, a nyugati csoport győztese az Ajka lett.

Ismert a döntő sorsolása is: a Szolnok 15-én 11.30-kor a Jászberénnyel kezd, majd 15.30-kor az Ajkával játszik.

Célunk: minél jobb helyezést elérni, reményeink szerint a feljutást is biztosító első két hely valamelyikét megszerezni!

Jelszavunk: mindig csak egy, "a KÖVETKEZŐ" mérkőzésre készülünk!! PF

              

 junior

HPQ-MMG Goup Szeged - Szolnok RKSI 3-0 (15, 20, 9)

Hazai győzelemmel biztosította be csapatunk a csoportelsőséget

 

2010.05.02. Tiszaliget

 

Szolnok RKSI – Tatabánya 3-1 (-20, 20, 17, 21)

 

A Szolnoki RKSI az alábbi összeállításban kezdett:

Illésné Bordás Mónika, Karakas Margit, Kómár Klaudia, Bohner Lívia, Rigó Edit, Horváth Alexandra

Cserék: Czanek Gyöngyvér, Gulyás Vivien, Pammer Noémi (libero)

 

A Tatabánya kezdő hatosa:

Szepesi Gabriella, Szűcs Zsuzsanna, Haász Judit, Fekete Gyöngyi, Dombi Márta, Pap Ildikó

Cserék: Mészáros Tímea, Lovas Dorina, Szövérdffy Beáta, Tóth Rozita (libero)

 

A legerősebb összeállításában kezdő csapatunk a mérkőzés elején több egyéni hibát vétett, így az ellenfél tudott előnyre szert tenni. A szett közepére több jó egyéni alakítással (Illésné Móni sarokba „szúrt” , majd feladás helyett „lehúzott” labdája, Karakas Mara és Horváth Szandi leütései) kiegyenlítetté tettük a mérkőzést, de 19-19 után jobban koncentrált a Tatabánya és megnyerte az első szettet 25-20-ra. Az eredmény alakulása: 2-5, 7-7, 19-19, 19-22,L 20-25L. (0-1)

 

A második szett elején sem volt még „egyben” csapatunk. Hozzá még a Tatabánya is ügyes támadásokat vezetett és hibáinkat kihasználta. Így hát saját magunkon kellett túllépnünk, előhozni azt a tudást ami benne van a csapatban. Kellet az is, hogy olvassuk a játékot, vagyis ha nem megy erőből a pontszerzés, mert jól sáncol az ellenfél, akkor ejtéssel próbálkozzunk. (Horváth Szandi, Rigó Edit). Láthatóan ezek a pontok adtak egy kis magabiztosságot a csapatnak, kevesebb lett a rontás, stabilabb a technikai kivitelezés és sikerült 16-16 után 21-16-ra ellépni ellenfelünktől és ez elégnek is bizonyult az egyenlítéshez. Az eredmény alakulása: 5-5, 8-13L, 11-15, 15-15, 21-16 J, 25-20 (1-1)

 

A harmadik szett szerencsére ott folytatódott, ahol a második befejeződött. Egy kicsit a fortuna is velünk volt, de jól is kell szerválni, hogy a hálóról lecsorogjon a labda (Horváth Szandi), és ismét be kell vállalni az ejtést, ha úgy kívánja a játék (Rigó Edit) és természetesen küzdeni kell, ahogy sérült derékkal is mentünk az elveszett labda után is. A szett leglátványosabb pontja számunkra talán Kómár Klaudia „padlós” védése és feladás utáni leütése volt. Ha meg kell említeni hiányosságot, az a sáncmunkánk, mert az többször is „lyukas” volt a szett során. Ennek ellenére ez magabiztos szett nyerés volt. Az eredmény alakulása: 9-3, 14-11, 19-11J, 21-16, 25-17 (2-1)

 

A folytatásban azonban nem adta meg magát a Tatabánya. Ugyan nem sokkal, de a szett két harmadáig ők vezettek. Mindkét csapat küzdött a pontokért, jól koncentrálva szép labdameneteket láthatott a mintegy 60 fős nézőközönség. Végre többször is működött a sáncunk, (többnyire Illésnével) Kómár Klaudia pedig bombaerős keresztütéseivel ragadtatta tapsra szurkolóinkat. A vezetés átvétele után (22-21) már érezni lehetett, hogy nem adja ki a mérkőzést a CSAPAT a kezéből és fergeteges körtánccal jutalmazta magát a mérkőzéslabda megnyerése után. Az eredmény alakulása: 2-6L,9-10, 9-14L, 17-18, 21-21, 25-21J (3-1)

 

Jók: Illésné, Karakas Margit, Kómár Klaudia ill.: Fekete Gyöngyi, Szepesi Gabriella, Tóth Rozita

Ez a győzelem (csoportelsőség) megadta az értelmét a sok-sok gyötrelmes, fizikailag megterhelő edzésnek és „feljogosítja” a csapatot a további hasonlóan kemény és sok játékszituációval teletűzdelt tréningre a további célok elérése érdekében.

 2010_05_02_szolnok_tbanya_48.jpg

A Magyar Röplabda Szövetség honlapjára küldött tudósítás:  

2010. április 18.  Felnőtt mérkőzés  

 Honvéd Zrínyi SE - Szolnok RKSI 2:3 (-16, 21, 14, -20, -11)

Az utóbbi két mérkőzésről a szoljon.hu weboldalon is jelent meg cikk!!! Itt megnézheted.

20100418zrinyi_szolnok_3267_erkezes.jpg

Megérkezés és bizakodás a meccs előtt

  

20100418zrinyi_szolnok_3507_meccs_utan.jpg

 

Örömfotó a mérkőzés után      

A médiának szánt cikk: 

 

Nagy bravúr küszöbén a szolnoki női röplabdások

 

Honvéd Zrínyi SE - Szolnok RKSI 2:3 (-16, 21, 14, -20, -11)

 

A 2007-ben újjáalakult és azóta az NB II-es területi bajnokságban játszó szolnoki női röplabdások április 18-án sorsdöntő mérkőzést vívtak a budapesti Honvéd Zrínyi csapata ellen idegenben, mely alapvetően befolyásolta a magasabb osztályba való kerülés lehetőségét.

Az azonos pontszámmal álló két csapat mindenre elszántan kezdte a mérkőzést. Ez az ellenfélnek sikerült jobban, mivel rögtön 6-0-ra elhúzott, de egy időkéréssel és egy bátran meghúzott cserével csapatunk azonnal 6-6-ra egyenlített. Az egyre jobban belelendülő szolnoki lányok szorosan tartották az eredményt, majd átvéve a játék irányítását 17-9-re elhúzva már nem adták ki a szettet a kezükből, melyet 25-16-ra meg is nyertek.

A második és a harmadik szett nem a mi elvárásaink szerint alakult. Az ellenfél egyre magabiztosabb játékot produkálva kihasználta csapatunk elbizonytalanodását és az ezzel járó technikai hibák sora a két szett 21-re és 14-re történő elvesztését eredményezte.

A döntő fordulat a negyedik szettben történt, amikor is a szolnoki lányok összeszedve magukat, a közönségük és a cserejátékosok által buzdítva, a szett feléig fogcsikorgatva hozták felváltva a pontokat az ellenféllel. Ekkor oldódott fel az előző két szettre jellemző görcsös akarás és 10-10-nél állva hagyva az ellenfelet 20-11-re elhúzott, ami elegendő volt a kettő-kettes szerttarány kialakításához.

A döntő ötödik szettben folytatódott a szolnokiak technikailag magabiztosabb és az ellenfél elbizonytalanodó játéka és a végső térfélcserére 8-4-es előnnyel fordultunk és ez az előny elegendő volt a szett 15-11-es és a mérkőzés 3-2-es megnyeréséhez.

A csapatnak még két mérkőzése van hátra az alapszakaszból, melyeket megnyerve részt vehet egy háromcsapatos országos rájátszásban, melynek első két helyezettje jut fel az NB-I-be.

A feljutás lehetősége azért is egy kis sikertörténet, mert a csapat többségében szolnoki születésű és sérülések miatt a szakmai stábnak az egyre jobban fejlődő junior korosztályból kellett csatasorba állítani játékosokat a felnőttek közé.

A következő mérkőzés május 02-án a Főiskolai csarnokban lesz a Tatabánya ellen.

2010. április 16. Felnőtt mérkőzés

Szolnoki RKSI – Női Röplabda SE Dabas 3:0

(16,18,10)

 

A rájátszásra készölő csapat a heti edzéseket nagy intenzitással folytatta. A pénteki napon lejátszott meccs jó bemelegítő mérkőzésnek számított a vasárnap sorra kerülő csoportrangadó előtt. Az elvárás nem is lehetett más, mint a győzelem.

 

A Szolnoki RKSI az alábbi összeállításban kezdett:

Illésné Bordás Mónika, Karakas Margit, Kómár Klaudia, Bohner Lívia, Rigó Edit, Czanek Gyöngyvér

 

Cserék:, Gulyás Vivien, Pammer Noémi (libero)

 

Az első játszma közepéig csapatunk viszonylag keveset hibázva, megfelelő nyitásfogadást és támadás felépítést produkálva 5-8 pontos előnyre tett szert. Ezen időszakban a nyitásokban mutatkozott hullámzás, de Bohner Lívia látványos ütéspontjaival és az ellenfél kivédhető támadásainak eredményes kontrázásával növelte előnyét és nyerte meg a csapat 25-16-ra az első szettet.

A második szett kezdetére a mindkét oldalon előforduló technikai hibák voltak a jellemzők. Egy-egy rossz szerva, nyitásfogadás, elengedett labda, sáncunk átütése, szélesre ütött támadás borzolta a nézőink idegeit, de a csapaton nem látszott semmiféle pánik, azt lehetett érezni kívülről, hogy biztosak a dolgukban és hozni fogják a várt eredményt. Cserélt a csapat, Gulyás Vivien lépett pályára Czanek Gyöngyvér helyett. A csapat egy kicsit megrázta magát és Kómár Klaudia jó nyitásaival, Karakas Margit padlót érő ütéseivel és Rigó Edit eredményes centerjátékával sikerült elhúzni 15-11-re. Tartottuk az előnyt 19-14-ig, majd megnyertük a második szettet 25-18-ra. Ennek a szettnek a kezdete elmaradhatott volna….

A harmadik játszmában liberoként pályára lépett Pammer Noémi is. A szett kezdése remekül sikerült. A csapatot elkerülték a technikai hibák, látszott, hogy mindenki igen koncentráltan játszik. Az ellenfél viszont sok hibát vétett. Nálunk jók voltak a nyitások, működött a sánc és eredményesek voltak a támadás felépítések. Így a csapat elhúzott 10-1-re. Ekkor született meg a mérkőzés legszebb pontja is. Az ellenfél támadását Gulyás Vivien padló közelben védte, ennek következtében Illésné szintén padló közeli „guggolásos” feladásra kényszerült, mely remekül sikerült és Kómár Klaudia tette fel az i-re a pontot egy „ászt érő bombával”. A nézőtérről a megérdemelt taps sem maradt el. Egy-két technikai hiba után (többnyire ejtések el nem érése, nyitásfogadás) az ellenfél feljött 14-8-ra. Innentől már újra rendeződtek a sorok és biztos játékkal 25-10-re nyerte a csapat a szettet és 3-0-ra a mérkőzést.

A látottak alapján elmondható, hogy ezen a meccsen egyértelműen mi voltunk az esélyesek. Többnyire jó játékkal, az ellenfél hibáit jól kihasználva szereztük meg a győzelmet. A mérkőzés egyes szakaszaiban és a második szett elején több volt a technikai hiba, mint amit egy jó csapat ellen meg lehet majd engedni. Meg kell mondani ez néha a szerencsén is múlik, de többnyire a koncentráció hiánya okozhatja.

Reméljük a mai mérkőzés segített abban, hogy a Zrínyi elleni meccsre a csapat még jobban összeérjen és megfelelő önbizalommal, de nem elbízva magát vágjon neki a 2010. 04.25-i vasárnapnak. 

 

2010. április 16.         JUNIOR mérkőzés

Szolnoki RKSI – Női Röplabda SE Dabas 3:0 (11,18,16)



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 1
Heti: 6
Havi: 2
Össz.: 89 970

Látogatottság növelés
Oldal: 2009-10 Cikkek
Szolnoki Főiskola női röplabda csapat honlap - © 2008 - 2024 - roplabda.hupont.hu

A HuPont.hu egyszerűvé teszi a weblapkészítés minden lépését! Itt lehetséges a weblapkészítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »